Η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος

την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022, 16:00 – 20:00
&
την Πέμπτη 17 Μαρτίου  2022, 9:00 -14:00

 στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ 240 & ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου)

Ένας τραυματίας από τροχαίο ατύχημα, ένα παιδί με Μεσογειακή Αναιμία, ένας ασθενής με λευχαιμία, μια καρδιοχειρουργική επέμβαση: κοινή ανάγκη – η ανάγκη για αίμα.

Να μην αφήσουμε καμία ζωή να κινδυνέψει από την έλλειψη του

Η τακτική συμμετοχή σε μια εθελοντική αιμοδοσία είναι η μοναδική λύση: από μια μονάδα αίματος παρασκευάζονται μία μονάδα συμπυκνωμένων ερυθρών, μία μονάδα πλάσματος και μία μονάδα αιμοπεταλίων. Σκέψου: μέσα σε δέκα λεπτά, μπορείς να προσφέρεις ζωή σε τρεις διαφορετικούς ανθρώπους!

Η πανδημία του κορονοϊού έχει επηρεάσει αισθητά τη δυνατότητα κάλυψης αναγκών σε αίμα, τόσο διεθνώς όσο και στη χώρα μας. Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίαςκαι τις σχετικές συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ειδικά αυτή την περίοδο, οι εξορμήσεις εθελοντικής αιμοδοσίας εκτός νοσοκομείων, είναι αναγκαίες όσο ποτέ.

Αναφορικά με τον εμβολιασμό έναντι της COVID-19 και την δυνατότητα αιμοδότησης, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και την τεχνική αναφορά του ECDC 10-12-20 (COVID-19 andsupplyofsubstancesofhumanorigininthe EU/EEA – secondupdate) :

  • Αποδέκτες των εμβολίωνPfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca και Johnson&Johnson μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά.
  • Στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν ήπιες αντιδράσεις μπορούν να προσφέρουν αίμα 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.

Στηρίζουμε την Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Κορυδαλλού.

Στηρίζουμε το συνάνθρωπό μας.

Είμαστε εκεί, στα εύκολα και στα δύσκολα.

Σας περιμένουμε!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 213 2129314-316-335

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ