Η διατήρηση της καθαριότητας αποτελεί βασική προτεραιότητα της δημοτικής αρχής. Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου και οι εργαζόμενοι καταβάλουν καθημερινά προσπάθεια για μια πόλη καθαρή, φιλική, βιώσιμη.

Για τη διατήρηση της καθαριότητας είναι απαραίτητη η συνεργασία των πολιτών, νοικοκυριών και επιχειρήσεων με την εφαρμογή μερικών απλών κανόνων:

  1. Οι κάδοι απορριμμάτων τοποθετούνται σε συγκεκριμένες θέσεις κατόπιν μελέτης της Διεύθυνσης Καθαριότητας. Η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου είναι η μόνη αρμόδια για την μετακίνηση-αλλαγή θέσης (μόνιμης ή προσωρινής) των κάδων.
    Τα απορρίμματα δεν πρέπει να αφήνονται έξω από τους κάδους σε περίπτωση που έχουν γεμίσει λόγω απεργίας προσωπικού ή κλεισίματος χωματερής. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι προτιμότερο να κρατήσουμε τα σκουπίδια, γιατί καθώς θα συσσωρεύονται έξω από τους κάδους θα βρεθούν αργά ή γρήγορα έξω από την πόρτα μας.
  2. Βάζουμε πάντοτε τα σκουπίδια σε ανθεκτικές μαύρες σακούλες καλά δεμένες.
  3. Ποτέ δεν αφήνουμε τα σκουπίδια έξω από τους κάδους απορριμμάτων του δήμου.
  4. Τα ογκώδη αστικά απορρίμματα όπως έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, κλαδιά από κήπους συσκευασμένα σε δέματα, κ.λ.π. δεν εγκαταλείπονται οπουδήποτε όπως δίπλα σε γωνιακούς κάδους, πλατείες, παρτέρια και σχολεία αλλά στο πεζοδρόμιο του κατόχου και παραλαμβάνονται από το Δήμο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την υπηρεσία καθαριότητας.
  5. Τα ογκώδη απορρίμματα δεν πρέπει να βγαίνουν στο πεζοδρόμιο από πριν αλλά μόνο το προηγούμενο βράδυ της ημέρας που θα ενημερωθούμε ότι θα περάσει το φορτηγό και να τοποθετούνται σε σημείο που δεν εμποδίζεται η κυκλοφορία πεζών ή οχημάτων. Ειδικότερα για καταστήματα, γραφεία και επαγγελματικούς χώρους, οι υπεύθυνοι υποχρεούνται στα πάσης φύσεως απορρίμματα συσκευασίας (χαρτοκιβώτια, ξυλοκιβώτια) να ελαχιστοποιούν τον όγκο τους σε πίεση, περίδεση κ.λπ.
  6. Τα ογκώδη ειδικά απορρίμματα όπως μπάζα, χώματα και υπολείμματα οικοδομικών εργασιών απομακρύνονται υποχρεωτικά από τους υπεύθυνους με δικά τους μέσα.

Για να διαβάσετε αναλυτικά τον Κανονισμό Καθαριότητας πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Επικοινωνία για θέματα καθαριότητας

Γραφείο Αντιδημάρχου: 210 4990760

Υπηρεσία Καθαριότητας: 210 4950014 – 210 4950075