Το Σπουδαστήρι Θεάτρου του δήμου Κορυδαλλού παρουσιάζει το θεατρικό έργο Άμλετ του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Τάκη Λιατζιβίρη

Η παραστάσεις θα δοθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων Πλειάδες -Πνευματικό κέντρο Μελίνα Μερκούρη

Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου,την Κυριακή 26 Νοεμβρίου,  το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου

Στις 7:30 μμ

Είσοδος ελεύθερη

Διάρκεια 160 λεπτά με διάλειμμα

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Ο πρίγκιπας Άμλετ επιστρέφει στη Δανία για να ανακαλύψει με αποτροπιασμό ότι ο θείος του, ο Κλαύδιος, έχει παντρευτεί με την μητέρα του την Γερτρούδη και έχει στεφθεί βασιλιάς, μόλις λίγες μέρες μετά από τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα του, βασιλιά Άμλετ.
Η εμφάνιση του φαντάσματος του βασιλιά Άμλετ μπροστά στα μάτια του πρίγκιπα και όλα όσα του αποκαλύπτει για τον άδικο θάνατο του- που οφείλεται στο φονικό χέρι του αδερφού του, Κλαύδιου- εξοργίζουν τον Άμλετ και τον κάνουν να ορκιστεί εκδίκηση. Το σχέδιο του μπαίνει σε εφαρμογή. Ο Άμλετ παριστάνει τον ψυχικά διαταραγμένο με σκοπό να προκαλέσει αναστάτωση στο παλάτι και να οδηγήσει κλιμακωτά τα γεγονότα προς την πολυπόθητη δικαίωση. Ωστόσο, οι ισορροπίες διαταράσσονται, με ολέθριες συνέπειες για όλα τα πρόσωπα του δράματος, αθώους και ενόχους.
Μέσα από το έργο του Σαίξπηρ «Άμλετ» έρχονται στην επιφάνεια διαχρονικές αλήθειες της ύπαρξης, αγωνίες για τη ζωή και τον θάνατο, και προβληματισμοί για τον κόσμο που μας περιβάλλει. Ο Άμλετ παύει να είναι πια ένας θεατρικός ήρωας, ξεφεύγει από τα δεσμά της γραφής, αποκτά πανανθρώπινη υπόσταση και φτάνει ως τις μέρες μας ως σύμβολο ακεραιότητας σε έναν κατακερματισμένο κόσμο.
«Ο κόσμος γέρνει, γκρεμίζεται. Γιατί έπρεπε να γεννηθώ εγώ για να τον στερεώσω;»