Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), ανήκει στο Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας & Κοινωνικής Προστασίας της Δ/νσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας & στεγάζεται στο ισόγειο του κτηρίου Ξενοφώντος & Πελοπίδα.

Παρέχει τις εξής Υπηρεσίες: Νοσηλευτική Φροντίδα, Δημιουργική Απασχόληση, Ανάπτυξη Λειτουργικών & Κοινωνικών Δεξιοτήτων και ικανοποίηση πρακτικών αναγκών διαβίωσης σε ηλικιωμένα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και δεν έχουν τη δυνατότητα της καθημερινής υποστήριξης από το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Οι ωφελούμενοι του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η) του Δήμου Κορυδαλλού, με την  καθοδήγηση του Προσωπικού, ετοίμασαν με μεράκι και αγάπη χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κάρτες με θερμές ευχές για τα παιδιά που νοσηλεύονται στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Η συγκινητική αυτή πρωτοβουλία του Προσωπικού, στοχεύει στη συναισθηματική αμφίδρομη διασύνδεση της τρίτης ηλικίας με τα παιδιά, μέσω της  δημιουργικής έκφρασης και της έμπρακτης ενσυναίσθησης και λειτουργεί «θεραπευτικά» και υποστηρικτικά στους ωφελούμενους και στα παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η Μαγεία των Χριστουγέννων είναι να προσφέρεις χαρά στα παιδιά!

Η Αγάπη είναι αυτή που μπορεί να νικήσει τα πάντα!!