Με αφορμή την εθνική εορτή της 28 ης Οκτωβρίου το ΚΗΦΗ Κορυδαλλού, διοργάνωσε έκθεση ζωγραφικής με θέμα « Το έπος του 1940», από τις 24 έως και τις 27 Οκτωβρίου.

Η έκθεση φιλοξενεί έργα του Ζωγράφου Νώντα Ρεντζή κι έχει συμβολικό χαρακτήρα καθώς έπιασε για πρώτη φορά πινέλο λίγο πριν τα εβδομήντα έτη. Λαμπρό παράδειγμα δραστήριου συνταξιούχου που διαπρέπει  στον τομέα της ζωγραφικής. Αποτελεί λοιπόν πρότυπο για τους ωφελούμενους του Προγράμματος Κ.Η.Φ.Η  και θεωρείται πλέον ένας από τους κορυφαίους Έλληνες λαϊκούς ζωγράφους.Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές  εκθέσεις και έλαβε μέρος σε περισσότερες από 250 ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές, σε Δημόσιες Πινακοθήκες και Μουσεία εντός και εκτός της χώρας. Τέλος έχει βραβευθεί για την προσφορά του στην τέχνη από την UNESCO.

Παράλληλα, το Κ.Η.Φ.Η θαυποδεχτεί φέτος τη σχολική γιορτή των μαθητών  της Γ΄ τάξης του Πρώτου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού, στις 27 Οκτωβρίου 2022, ώρα  9:00 π.μ.

Σκοπός  είναι αφενός οι μαθητές να γίνουν κοινωνοί της ελληνικής ιστορίας του έπους του 1940 και αφετέρου να συνδεθούν δημιουργικά με τη Τρίτη ηλικία και τη τέχνη. Πρόκειται για τη συνέχιση μίας σειράς δράσεων που «γεφυρώνουν» την επικοινωνία των παιδιών με την Τρίτη ηλικία,  βελτιώνοντας τη διάθεση και την ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων μέσα από την έκφραση και το μοίρασμα των συναισθημάτων τους.