Δελτίο Τύπου

Το 1ο Σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης ξεκινά για πιο «Πράσινες Γειτονιές»!

Ο Δήμος Κορυδαλλού ξεκινάει το Πρωτάθλημα με την ευγενική υποστήριξη της Henkel Hellas και των My market.

Τη φετινή σχολική χρονιά ξεκινάει το 1ο Σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης για τους μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κορυδαλλού! Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Πράσινες Γειτονιές», που υλοποιείται από τον τομέα Απορρυπαντικών και Προϊόντων Οικιακής Φροντίδας της Henkel Hellas σε αποκλειστική συνεργασία με τα My market, ο Δήμος Κορυδαλλού εγκαινιάζει ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης στα 15 Δημοτικά σχολεία του!

Στόχος της πρωτοβουλίας «Πράσινες Γειτονιές» είναι μέσα από μια ολιστική προσέγγιση να ενισχυθεί η περιβαλλοντική συνείδηση και η έννοια της ευθύνης του καθενός και της κάθε μίας μας για την προστασία του περιβάλλοντος. Το 1ο Σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης του Δήμου Κορυδαλλού υλοποιείται με μια σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων και τη συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών και την προώθηση της κυκλικής οικονομίας. Το Πρωτάθλημα προσκαλεί καθημερινά τους μαθητές να ανακυκλώνουν από το σπίτι στο σχολείο, συλλέγοντας και τοποθετώντας στους ειδικούς κάδους απορρίμματα που μπορούν να ανακυκλωθούν (Χαρτί, Πλαστικό, Αλουμίνιο). Όλα τα Δημοτικά σχολεία του Δήμου διαθέτουν τον ειδικό εξοπλισμό ζύγισης και έχουν τη δυνατότητα να μετρούν σε πραγματικό χρόνο τις ποσότητες των υλικών ανακύκλωσης και πόσο υλικό έχει συλλεχθεί ανά ρεύμα υλικού, καθώς και να παρακολουθούν την επίδοση των άλλων σχολείων του Δήμου, δημιουργώντας – με αυτόν τον τρόπο – έναν ευγενή και κεφάτο συναγωνισμό! Στο τέλος της σχολικής χρονιάς  θα διακριθούν τα τρία Δημοτικά Σχολεία που θα συλλέξουν τον μεγαλύτερο όγκο ανακυκλώσιμων απορριμμάτων.

 

Η Μαίρη Βαλσαμά, Γενική Διευθύντρια του τομέα Απορρυπαντικών & Προϊόντων Οικιακής Φροντίδας της Henkel Ελλάδας & Κύπρου, δήλωσε: «Μέσα απ’ το πρόγραμμα «Πράσινες Γειτονίες» προσκαλούμε τις τοπικές κοινωνίες να γίνουν σύμμαχοι του προγράμματος μας. Σε συνεργασία μαζί τους καλλιεργούμε στους μαθητές – πολίτες του αύριο, τον εθελοντισμό, το πνεύμα ευγενούς άμιλλας και τη συλλογική περιβαλλοντική συνείδηση. Ευχαριστούμε τον Δήμο Κορυδαλλού για την ένταξή του στο Πρόγραμμά μας με τη διοργάνωση του 1ου Σχολικού Πρωταθλήματος Ανακύκλωσης».

Η Δήμητρα Δασκαλάκη, Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της METRO AEBE (My market), σημείωσε: «Τα My market στηρίζουν σταθερά και με συνέπεια πρωτοβουλίες που αφορούν στη Βιωσιμότητα. Με τη συμμετοχή μας στις «Πράσινες Γειτονιές» και το 1ο Σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης στον Δήμο Κορυδαλλού, κάνουμε ένα ακόμα βήμα, δίνοντας τη δυνατότητα στην επόμενη γενιά να ανακαλύψει από νωρίς την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης και να συμμετέχει στην δημιουργία ενός αειφόρου αύριο».

Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, κος Νίκος Χουρσαλάς, ανέφερε: «Η υιοθέτηση καινοτόμων πρωτοβουλιών που προωθούν την έννοια της εθελοντικής προσφοράς με περιβαλλοντικό αποτύπωμα αποτελούν προτεραιότητα για  κάθε σύγχρονη κοινωνία. Η Αυτοδιοίκηση έχει σαφή ρόλο και υποχρέωση να στηρίξει ανάλογες προσπάθειες ενισχύοντας δράσεις ευαισθητοποίησης των παιδιών και ουσιαστικά επενδύοντας στο μέλλον της πόλης».

Περισσότερες πληροφορίες:

Όλες οι Δυνάμεις μας «για καλό»! Πρόγραμμα Αειφορίας

Στη Henkel, φροντίζουμε η κάθε πράξη μας να είναι για καλό, και δεσμευόμαστε για ένα βιώσιμο αποτύπωμα, θέτοντας ως προτεραιότητα την κοινωνία, το περιβάλλον και τα σχολεία! Δουλεύουμε αδιάκοπα, έτσι ώστε κάθε προϊόν, κάθε ιδέα, κάθε λειτουργία μας να σέβεται και να προστατεύει το περιβάλλον. Εφαρμόζουμε νέες, καινοτόμες ιδέες, υιοθετώντας έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης, με προτεραιότητα τον άνθρωπο. Επενδύουμε συνεχώς

σε προγράμματα επιμόρφωσης και στηρίζουμε την εκπαίδευση με ποικίλα προγράμματα και δράσεις. Προσπαθούμε όλοι μαζί για να χτίζουμε ένα καλύτερο αύριο. Εξάλλου, είναι για καλό!

Επισκεφθείτε τον σύνδεσμο: www.giakalo.gr

 

Πληροφορίες για τη Henkel AG

Η Henkel δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο με κορυφαία brands και τεχνολογίες σε τρεις επιχειρηματικούς τομείς: Απορρυπαντικά & Οικιακή Φροντίδα, Beauty Care και Συγκολλητικές Τεχνολογίες. Η Henkel ιδρύθηκε το 1876, έχοντας πάνω από 140 χρόνια επιτυχημένης πορείας και κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στην αγορά τόσο των καταναλωτικών όσο και βιομηχανικών προϊόντων, με αναγνωρίσιμα brands όπως τα Persil, Schwarzkopf και Loctite. Η Henkel απασχολεί περισσότερους από 52.000 εργαζομένους, έχοντας σημειώσει πωλήσεις ύψους €19,3 δις και λειτουργικά κέρδη €2,6 δισ. για το έτος 2020. Οι προνομιούχες μετοχές της Henkel εντάσσονται στο Γερμανικό Χρηματιστηριακό Δείκτη DAX.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.henkel.com