Ο Δήμος Κορυδαλλού ευχαριστεί από καρδιάς

το «Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων» Ανέστιος α.μ.Κ.Ε για τη δωρεά 1.000 παιδικών βιβλίων

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση, υποδεχτήκαμε στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου μας, την προσφορά 1.000 παιδικών βιβλίων από τον κο Κουρσούμη Λεωνίδα, ιδρυτή του «Παλαιοβιβλιοπωλείου των Αστέγων», Ανέστιος α.μ.Κ.Ε (Αστική Μη κυβερνητική Επιχείρηση).

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών, Μελάς Γιάννης, παρέλαβε την πολύτιμη δωρεά 1.000 παιδικών βιβλίων από το «Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων», τα οποία θα διανεμηθούν στα παιδιά των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών της πόλης μας, εκτός από τα είδη πρώτης ανάγκης, ενόψει του Χριστουγεννιάτικου Βοηθήματος.

Η παιδική λογοτεχνία είναι μια ευαίσθητη «δίοδος» του νέου ανθρώπου προς τον κόσμο του αύριο. Μεταβιβάζει ηθικές αξίες, παρέχει πρότυπα και ψυχαγωγεί γιατί δημιουργεί στον αναγνώστη μια κατάσταση εσωτερικής πληρότητας .Αναπτύσσει τη φαντασία του παιδιού  κι αυτό είναι θεμέλιο για να μπορέσει κανείς να επιβιώσει σε μία υγιή κοινωνία.

Ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης, για την κοινωνική αυτή προσφορά, που συνιστά μία αλληλεπίδραση αγάπης, ο Δήμος Κορυδαλλού, στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης, στη διάδοση  και ενίσχυση της ανθρωπιστικής  Δράσης του «Παλαιοβιβλιοπωλείου των Αστέγων».

Πρόκειται  για το  έργο μίας ομάδας πρώην άστεγων ανθρώπων, που πλέον είναι σε θέση να βγάζουν τα προς το ζην από την πώληση μεταχειρισμένων βιβλίων. Το απόθεμα αγάπης τους όμως, τους οδήγησε στην εντελώς δωρεάν προσφορά τους, για τους μικρούς φίλους της πόλης μας. Ο  κος Λεωνίδας Κουρσούμης, που εργαζόταν παλαιότερα σε εκδοτικό οίκο, έμεινε άνεργος στα 63 του, ωστόσο, ονειρεύτηκε μία διέξοδο με όραμα να βοηθηθούν και άλλοι άστεγοι. Το «όνειρό του», στεγάζεται στην οδό στην Πειραιώς 132,  όπου μπορεί κανείς να προσφέρει ή να αγοράσει βιβλία από λογοτεχνία, πολιτική, τέχνες και δοκίμια. Οι τιμές είναι πολύ χαμηλές, τα περισσότερα βιβλία κοστίζουν 2 ευρώ. Επισημαίνουμε ότι είναι μεταχειρισμένα αλλά προηγείται διαλογή, όπου τα φθαρμένα ανακυκλώνονται και κρατούν μόνο όσα είναι σε άριστη κατάσταση.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα τους: https://www.facebook.com/profile.php?id=100057276976673.