Ξεκινά σήμερα η νέα σχολική χρονιά με την πίστη ότι θα είναι για όλες και όλους, ένα ταξίδι προόδου και δημιουργίας. Εύχομαι τα σχολεία μας να λειτουργήσουν κανονικά και οι τάξεις και τα προαύλια να είναι γεμάτα όλη τη χρονιά με χαρούμενες παιδικές φωνές!
Από την πρώτη στιγμή θέσαμε τα ζητήματα της εκπαίδευσης ως την πρώτη μας προτεραιότητα και ειδικά φέτος είμαι χαρούμενος γιατί έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα της σοβαρής προσπάθειας η οποία εξελίσσεται διαρκώς με στόχο να βελτιώσουμε τις σχολικές υποδομές.
Μέσα στο καλοκαίρι ολοκληρώσαμε τις συντηρήσεις των σχολικών κτιρίων αλλά και μεγαλύτερες παρεμβάσεις με ελαιοχρωματισμούς, αντιολισθητικούς τάπητες, στέγαστρα, παρεμβάσεις σε αύλειους χώρους, ανακατασκευή χώρων υγιεινής ώστε να εξυπηρετούνται ΑΜΕΑ. Στόχος μας είναι όχι μόνο ασφαλή σχολεία αλλά και αισθητικά αναβαθμισμένα ώστε το σύνολο της σχολικής κοινότητας να απολαμβάνει το σχολικό περιβάλλον που της αξίζει.
Δεν μπορώ όμως να μην σταθώ ιδιαίτερα στο 8ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού. Μετά από 20 χρόνια που τα παιδιά μας μάθαιναν γράμματα σε ένα κτίριο ντροπή, δώσαμε μία δίκαιη λύση δημιουργώντας σε χρόνο ρεκόρ ένα σχολείο, όμορφο, λειτουργικό και κυρίως ασφαλές.
Ο σημερινός ενθουσιασμός των παιδιών, των καθηγητών και των γονέων όταν πρωτοαντίκρισαν το νέο τους σχολικό κτίριο, είναι για το σύνολο των εργαζομένων στο Δήμο η μεγαλύτερη ανταμοιβή για την εντατική δουλειά που κατέβαλαν τους τελευταίους μήνες ώστε να είναι όλα έτοιμα έγκαιρα.
Συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό την προσπάθεια αναβάθμισης των σχολείων, ως τη μεγαλύτερη επένδυση για το αύριο της πόλης. Εξασφαλίσαμε και στους επόμενους μήνες υλοποιείται πρόγραμμα χρηματοδότησης ύψους 1,7 εκ. ευρώ ώστε τα παιδιά μας μας να φιλοξενούνται σε ασφαλείς, λειτουργικούς, καλαίσθητους χώρους.
Καλή σχολική χρονιά!