Η 11η Δεκεμβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού και με αυτό τρόπο αποδίδεται η σημασία των δικαιωμάτων των παιδιών και διασφαλίζεται το μέλλον τους.
Αυτές τις ημέρες, ο Δήμαρχος Νίκος Χουρσαλάς έχει την ευκαιρία να συζητά διαδικτυακά με τις μαθήτριες και τους μαθητές όλων των δημοτικών σχολείων της πόλης μας.
Ο Δήμαρχος δήλωσε σχετικά: “Μπορεί η πανδημία να μας υποχρεώνει σε περιορισμούς, όμως αξιοποιώντας την τεχνολογία, έχουμε την ευκαιρία να συζητάμε διαδικτυακά με τους μαθητές όλων των δημοτικών σχολείων της πόλης. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, ανταλλάσουμε απόψεις για μια σειρά από θέματα όπως οι δυσκολίες της τηλεκπαίδευσης, την απουσία φυσικής επαφής και το παιχνίδι με τους φίλους τους, αλλά η συζήτηση επεκτείνεται και σε θέματα που τα παιδιά ιεραρχούν ως προτεραιότητα όπως η ανακύκλωση, η φροντίδα των αδέσποτων, η στήριξη των κοινωνικά αδύναμων συμπολιτών μας.
Πραγματικά, η ωριμότητα με την οποία τα παιδιά αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που δημιουργεί η πανδημία του κορωνοϊού αλλά και οι απαιτήσεις τους για μια πόλη σύγχρονη με ελεύθερους χώρους και φιλική στα άτομα με αναπηρίες μας γεμίζει ευθύνη αλλά και αισιοδοξία για το μέλλον που έρχεται.”