Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι από Δευτέρα 11/01 επαναλειτουργούν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου μας τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τα μέτρα πρόληψης θα εφαρμόζεται κλιμακωτή προσέλευση των παιδιών, θα υπάρχουν διαφορετικές είσοδοι σε κάθε τμήμα, όπου είναι δυνατόν, τα παιδιά θα θερμομετρούνται καθημερινά πριν την είσοδο στο χώρο, θα παραλαμβάνονται από συγκεκριμένο μέλος του προσωπικού του βρεφονηπιακού σταθμού και θα οδηγούνται στην αίθουσα. Συνεχίζεται η τήρηση αυστηρών κανόνων ασφαλείας συμπεριλαμβανομένης της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας για το προσωπικό, η απαρέγκλιτη εφαρμογή των προγραμμάτων καθαριότητας και απολύμανσης χώρων, επιφανειών, αντικειμένων και εξοπλισμού. Παράλληλα, εντείνεται η προσπάθεια για λειτουργία των σταθμών σε σταθερές ομάδες παιδιών, οι οποίες δεν συγχρωτίζονται, ο διαχωρισμός των δραστηριοτήτων στην αυλή κατά τμήματα, η συστηματική εκπαίδευση των παιδιών με επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες που αρμόζουν στην ηλικία τους για την εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης κ.λπ.

Στο πλαίσιο της πρόληψης διασποράς του ιού όλοι οι εργαζόμενοι των Βρεφονηπιακών Σταθμών υποβλήθηκαν σε tests ανίχνευσης Covid-19.

Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι των Βρεφονηπιακών Σταθμών είμαστε, όπως πάντα, στη διάθεση σας για ενημέρωση ή διευκρινίσεις και δεσμευόμαστε για την πιστή τήρηση των μέτρων και των κανόνων ασφαλείας. Με την προσπάθεια, την ψυχραιμία και την αλληλεγγύη όλων μας, θα τα καταφέρουμε και πάλι!