Ο Δήμος Κορυδαλλού αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων με στόχο την οικονομική ελάφρυνση των νοικοκυριών στο πλαίσιο τήρησης του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Συγκεκριμένα :

  • Δωρεάν rapid-test στον χώρο του Δημαρχείου για μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων του Δήμου Κορυδαλλού.
  • Ειδική τιμή 5€/ rapid-test σε φαρμακεία της πόλης.
  • Ειδική τιμή 25€/pcr-test(μοριακό) σε διαγνωστικό κέντρο.

Αναλυτικότερα, από αύριο Τρίτη 18/1 θα διεξάγονται καθημερινά δωρεάν rapid-test από τις Κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού για τα παιδιά και το προσωπικό των σχολείων της πόλης στον χώρο του Δημαρχείου Κορυδαλλού (Γρηγορίου Λαμπράκη 240) από τις 07:00 έως 13:00 και το Σάββατο 9:00-13:00. Απαραίτητη είναι η επίδειξη σχετικής βεβαίωσης της Διεύθυνσης του σχολείου.

Παράλληλα, τα κάτωθι φαρμακεία θα προσφέρουν τα rapid-test στους μαθητές και εκπαιδευτικούς στην ειδική τιμή των 5€/τεστ:

 

Πρόσθετα, όλοι δημότες θα χουν δυνατότητα διενέργειας Pcr-test (μοριακό) στο διαγνωστικό κέντρο MicrobeAnalysis (Π. Μελά 2, Νίκαια) στην  τιμή των 25€ / τεστ.

Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς δήλωσε:

Τα μέτρα της Πολιτείας επιβαρύνουν άδικα τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα με δεδομένο ότι συνιστά υποχρέωση της κεντρικής εξουσίας να καλύψει το κόστος των rapid-test για το σύνολο της σχολικής κοινότητας. Είναι αδύνατον η μέση οικογένεια να αντέξει το οικονομικό κόστος που προκαλεί η υποχρέωση τήρησης του υγειονομικού πρωτοκόλλου για τη λειτουργία των σχολείων.

Στα κενά και τις ανισότητες που προκαλούνται, η Αυτοδιοίκηση καλείται να δώσει άμεσες και ουσιαστικές λύσεις. Δίνουμε άμεσα τη δυνατότητα της δωρεάν διεξαγωγής rapid-test στον χώρο του Δημαρχείου για όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας, ενώ σε συνεργασία με φορείς της πόλης αναπτύσσουμε ένα δίκτυο συνεργασίας ώστε να παρέχουμε χαμηλότερες τιμές σε διαγνωστικούς ελέγχους με rapid-test ή pcr-test (μοριακός έλεγχος) ώστε στηρίξουμε τις οικογένειες της πόλης που δοκιμάζονται οικονομικά και ψυχολογικά εδώ και δύο χρόνια.

Ευχαριστώ όλες και όλους όσοι συμβάλλουν στην κοινή προσπάθεια αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά  ότι η δημόσια υγεία αποτελεί προτεραιότητα και η αλληλεγγύη στάση ζωής.