Ο  ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ  ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΩΝ COPE TOY ΠΡΟΓΡΑΜΜΑTOΣ URBACT IV

H πρόταση του Δικτύου Ευρωπαικών πόλεων, στο οποίο συμμετέχει και ο Δήμος Κορυδαλλού, εντάχθηκε στo ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ URBACT IV στην κατηγορία ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ.

Στο δίκτυο COPE συμμετέχουν οι Δήμοι Κοπεγχάγης Δανίας (leader), Kαβάλας, Πομπάλ Πορτογαλίας, Μπριστίτα Ρουμανίας, Σαιντ -Κουεντίν Γαλλίας, Κορούνια Ισπανίας, Κορυδαλλού και Βίλνιους Λιθουανίας.

Το δίκτυο COPE στοχεύει στην επίτευξη μιας δίκαιης μετάβασης με τη συμμετοχή των πολιτών στην αστική πολιτική ανάπτυξη προς μια καθαρή οικονομία μηδενικού άνθρακα. Το δίκτυο COPE θα διευκολύνει μια προσέγγιση διαλόγου βάσει τόπου για τη συμμετοχή και την ενδυνάμωση πολιτών διαφορετικών κοινωνικοοικονομικών υποβάθρων  στις διαδικασίες βιώσιμης μετάβασης.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Κορυδαλλού θα συμμετάσχει στις συζητήσεις και ανταλλαγές καλών πρακτικών με τις δικές του προτάσεις και σχέδια το επόμενο διάστημα.

Να υπενθυμίσουμε ότι από τον Ιανουάριο 2023 έχει εγκριθεί ήδη η πρότασή του Δήμου μας στο Ευρωπαικό πρόγραμμα EUCF στο οποίο ο Δήμος Κορυδαλλού επιλέχθηκε μαζί με ακόμη δύο Ελληνικούς Δήμους να εκπονήσει Επενδυτικό Σχέδιο, με το οποίο θα αναλυθούν όλες οι δράσεις για ένα ενεργειακά αυτόνομο Δήμο έως το 2030 με στόχο την χρηματοδότησή τους από ευρωπαικούς και εθνικούς πόρους.

Ακολουθεί  η παρουσίαση του Δήμου μας στην πρώτη συνάντηση του δικτύου COPE που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14/6/2023

 

COPE soft launch 23.06.14