ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

(Για παιδιά προσχολικής ηλικίας 4-5 ετών/ παιδιά δημοτικού/ εφηβικό τμήμα/προετοιμασίας για τα καλλιτεχνικά γυμνάσια)

Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον κόσμο της τέχνης, γνωρίζουν καλλιτέχνες, καλλιτεχνικά κινήματα, κλασικά και σύγχρονα, υλικά (μολύβια, τέμπερες, λαδοπαστέλ, μαρκαδόρους), τεχνικές (κολλάζ, ασαμπλάζ, κατασκευές, κ.ά.),  εξασκούνται στην δεξιοτεχνία, στην ομαδικότητα, στην επικοινωνία, καλλιεργούν τα χέρια και το πνεύμα και ανοίγουν το παράθυρο της φαντασίας, μαθαίνουν να εκφράζονται με εικόνες, μαθαίνουν να παρατηρούν, να συνεργάζονται και να γνωρίζουν μέσα από σύγχρονες εκπαιδευτικές εικαστικές ασκήσεις, καλλιτέχνες από το κλασσικό αλλά και το σύγχρονο φάσμα της ιστορίας της τέχνης.

Τα τελευταία τρία χρόνια προετοιμάζουμε μαθητές για τις εξετάσεις στα Καλλιτεχνικά Γυμνάσια και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

ΚΕΡΑΜΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ (για όλες τις ηλικίες)

Λειτουργούν τμήματα για παιδιά όλων των ηλικιών όπου με πρώτη ύλη τον πηλό δημιουργούν μια σειρά από κεραμικά και γλυπτά, διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα, ακολουθώντας τις θεματικές ασκήσεις μας. Μαθαίνουν όλα τα στάδια της κεραμικής τέχνης από την δημιουργία, το πλάσιμο, τον σχεδιασμό, το στέγνωμα, μέχρι την εφυάλωση και το ψήσιμο, απολαμβάνοντας την άμεση επαφή με το υλικό.

COMICS ANIMATION

Αναφέρεται και ως ένατη τέχνη ή  ως εικοναφήγηση. Είναι μια μορφή οπτικής τέχνης που δημιουργεί χαρακτήρες και διαδοχικές εικόνες που συνήθως συνδυάζονται με κείμενο. Η αφηγηματική αλληλουχία μεταξύ των εικόνων (storyboard –εικονογραφημένο σενάριο) μας εισάγει στον μαγικό κόσμο της κινούμενης εικόνας.

Στο τμήμα  comics- animation εισάγουμε τους εφήβους

  • στις τεχνικές σχεδιασμού και εικονογράφησης
  • στη δημιουργία χαρακτήρων και σκηνικού
  • storyboard- σεναρίου
  • comic page lay out
  • σε μεθόδους παρουσίασης και προβολής

Χρησιμοποιούμε μολύβια και μαρκαδόρους, αλλά και κάθε είδους τεχνικές εικονογράφησης και ζωγραφικής για να αναδείξουμε σκέψεις, συναισθήματα, φαντασία και κάθε είδους παράλληλες πραγματικότητες. Οι εικόνες των comics μας μαθαίνουν να διαβάζουμε πέρα από τις λέξεις των κειμένων.

Εγγραφές – Πληροφορίες

Εγγραφές –Πληροφορίες:  Μαλαγαρδή 46 και Κοραή, Πλατεία Αγ. Γεωργίου Κορυδαλλος

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 49 70 070