Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορυδαλλού εκφράζει τα συλλυπητήρια και την ανείπωτη θλίψη στην οικογένεια και τους συναδέλφους του αδικοχαμένου εργάτη στο γκέτο της COSCO. Καταγγέλλουμε το νέο εργοδοτικό έγκλημα, έγκλημα που μπορούσε να είχε αποφευχθεί, έγκλημα για το οποίο οι εργαζόμενοι και το σωματείο στις προβλήτες της COSCO είχαν προειδοποιήσει.

Χαιρετίζουμε τις δυναμικές κινητοποιήσεις τις τρις 24ωρες απεργίες των εργατών της COSCO και του σωματείου τους, με καθολική συμμετοχή και έπεται από Γενική Συνέλευση μέσα στο Λιμάνι! Είμαστε στο πλευρό τους!

Οι εργαζόμενοι στις προβλήτες της COSCO κινητοποιούνται ξανά για να μην θρηνήσουν άλλους νεκρούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και μετά τον τραγικό χαμό του 40χρόνου εργάτη, η εταιρεία απέρριψε όλα τα αιτήματά τους για μέτρα ασφάλειας και προστασίας! Αυτή η εργασιακή κόλαση, ο σύγχρονος μεσαίωνας στο γκέτο της εταιρείας που οι κυβερνήσεις της παρέδωσαν ολόκληρο το λιμάνι του Πειραιά, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι τα κέρδη, οι επενδύσεις και η ανάπτυξη των επιχειρηματικών ομίλων ποτίζονται με το αίμα των εργατών.

Αυτήν την εργασιακή ζούγκλα της εντατικοποίησης, της δουλειάς ήλιο με ήλιο για ένα ξεροκόμματο, τις απλήρωτες υπερωρίες μέχρι θανάτου, χωρίς μέτρα προστασίας της  ζωής, της υγείας των εργαζομένων, με ανύπαρκτους ελεγκτικούς μηχανισμούς, αυτά ήρθε να νομιμοποιήσει ο Νόμος Χατζηδάκη!

Η θλίψη τους είναι και δική μας, η οργή τους είναι και δική μας, ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας! Ενώνουμε την φωνή μας στα δίκαια αιτήματά τους:

ΤΩΡΑ να αποδοθούν ευθύνες στους υπευθύνους για αυτό το νέο εργοδοτικό έγκλημα.

ΤΩΡΑ να παρθούν όλα τα Μέτρα Προστασίας της ζωής, της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στις προβλήτες της COSCO και σε κάθε χώρο δουλειάς

Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των εργοδοτών.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

ΜΕΡΟΠΗ 

ΚΑΤΣΑΝΟΥ – ΚΟΥΤΣΟΔΟΝΤΗ