ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ του Δημοτικού Συμβουλίου της 29ης Οκτωβρίου του Δήμου Κορυδαλλού  για την Αρμενία

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Κορυδαλλού, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση  του στον σκληρά αγωνιζόμενο λαό της Αρμενίας, υπέγραψε ψήφισμα, ως ελάχιστο φόρο τιμής στα δεινά που βιώνει (σύμφωνα με την προτροπή της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής) .

Μ αυτό το ψήφισμα το Συμβούλιο του Δήμου Κορυδαλλού, εκφράζει την προσήλωσή του στις αρχές της Ειρήνης και της Αυτοδιάθεσης, καθώς και στην μακραίωνη φιλία των δυο λαών :

*καταδικάζει την παράνομη και απροκάλυπτη επιθετικότητα του τουρκο-αζερικού άξονα.

*δηλώνει την ανάγκη για άμεση και ουσιαστική παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΟΗΕ και του ΟΑΣΕ, στην κατεύθυνση αποτροπής των εγκλημάτων που διαπράττει κατά του άμαχου αρμενικού λαού το στρατιωτικό πολιτικό καθεστώς του Αλίεφ.

*απαιτεί να σταματήσουν άμεσα οι επιθέσεις και οι βομβαρδισμοί εκ μέρους των αζερικών και τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων σε πόλεις και χωριά του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) και της Αρμενίας, που μόνο στόχο έχουν τον άμαχο πληθυσμό του Αρτσάχ, και αποσκοπούν στην πρόκληση πολυάριθμων αθώων θυμάτων και την καταστροφή κοινωφελών δικτύων.

*άμεση αναγνώριση της Δημοκρατίας του Αρτσάχ από τη Διεθνή Κοινότητα

          Καμιά ανοχή στους αυτουργούς του εγκλήματος που συντελείται ενάντια στον άμαχο πληθυσμό σε Αρμενία και Αρτσάχ.

  Η Τουρκία, δια στόματος Ερντογάν, στηρίζει απροκάλυπτα το σύμμαχό της Αζερμπαϊτζάν, ενισχύοντας την πρώτη γραμμή του μετώπου των Αζέρων με σύγχρονο πολεμικό εξοπλισμό, αλλά και μισθοφόρους τζιχαντιστές, οι οποίοι πολεμούσαν στη Συρία στο πλευρό της και τις τελευταίες ημέρες μεταφέρθηκαν στα σύνορα με την Αρμενία. Δυστυχώς, οι μεθοδεύσεις αυτές αγγίζουν άμεσα την Ελλάδα, καθώς οι επεκτατικές βλέψεις της γείτονος χώρας  είναι ορατές σε καθημερινή βάση και στην ελληνική πραγματικότητα.

Δεν κλείνουμε τα μάτια στο έγκλημα που συντελείται «δίπλα» μας.

Αγωνιζόμαστε ένθερμα στο πλευρό των αδερφών Αρμενίων.

 

Η Πρόεδρος

του Δημοτικού Συμβουλίου

ΜΕΡΟΠΗ ΚΑΤΣΑΝΟΥ-ΚΟΥΤΣΟΔΟΝΤΗ