Τη Διεθνή ημέρα Ανθρώπινης Αλληλεγγύης στις 20 Δεκεμβρίου, επέλεξε ο Δήμος Κορυδαλλού για να διεξάγει και φέτος τη Δράση προσφοράς των εορτών, που έγινε θεσμός, τη Διανομή του Χριστουγεννιάτικου Βοηθήματος, προς τις οικογένειες των 2.000 κοινωνικοοικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας.

Το κτήριο των Κοινωνικών Υπηρεσιών “φόρεσε” τα γιορτινά του, για να υποδεχτεί τις οικογένειες των δικαιούχων και ιδιαίτερα τους μικρούς μας φίλους, με χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες από ανακυκλώσιμα υλικά, τις οποίες επιμελήθηκε με μεράκι και αγάπη το προσωπικό των Κ.Υ. Ο Δήμαρχος, Νίκος Χουρσαλάς και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Μελάς, ευχήθηκαν στους ωφελούμενους, καλές γιορτές με υγεία και ευημερία.

Οι ωφελούμενοι του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) διακόσμησαν δώρα από ευφάνταστες  ανακυκλώσιμες δημιουργίες και δοχεία με γλυκίσματα για τα παιδιά, σε κλίμα συγκίνησης και αγάπης. Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους τους συνδημότες μας για τη συγκινητική τους ανταπόκριση στο κάλεσμα της Δράσης του “Όλοι μαζί μπορούμε” στις 16 Δεκεμβρίου, στην Πλατεία Ελευθερίας. Ιδιαίτερα ενεργή αποδεικνύεται η κοινωνία των πολιτών του Κορυδαλλού. Οι εθελοντικές/Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, οι εθελοντές. τα σχολεία και οι σύλλογοι της πόλης μας, στέκονται αρωγοί στο έργο των κοινωνικών υπηρεσιών. Στόχος όλων μας τα παιδικά χαμόγελα και ένα γεμάτο τραπέζι σε κάθε σπιτικό!

Αποχαιρετώντας το 2023, ευχαριστούμε από καρδιάς, τους Χορηγούς (Φορείς- Εταιρίες- Ιδιώτες) για την πολύτιμη προσφορά προϊόντων/υπηρεσιών με σκοπό την κάλυψη των αναγκών της Δομής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικό Παντοπωλείο & Κοινωνικό Μαγειρείο) του Δήμου μας. Ο Δήμος Κορυδαλλού αναρτά δημόσια ανά έτος, ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης & αναγνώρισης της προσφοράς τους, τις επωνυμίες τους, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://korydallos.gr/sponsors/

Η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων, αποτελεί θεμελιώδη αξία, που μπορεί να κάνει τον κόσμο μας καλύτερο, βελτιώνοντας τις συνθήκες διαβίωσης των ατόμων που το έχουν ανάγκη και καταπολεμώντας τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Κάθε μικρή πράξη και ένα κοινωνικό αποτύπωμα συνεισφοράς!