Ο Δήμος Κορυδαλλού υλοποιεί το πρόγραμμα στεγαστικής συνδρομής «Κάλυψη» σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) και τον Δήμο Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

Στόχος του Προγράμματος είναι να ενισχυθούν άμεσα οι ευάλωτες ομάδες νέων, ώστε να ανταποκριθούν στο κόστος μίσθωσης της πρώτης ιδιωτικής κατοικίας τους και να αντιμετωπίσουν την επισφάλεια στέγασης ή την απώλεια της κατοικίας τους, με καταβολή του ενοικίου από το Δημόσιο.

Στο πρόγραμμα στεγαστικής συνδρομής «Κάλυψη» που καλύπτει τη δαπάνη μίσθωσης της κατοικίας για τρία (3) έτη, μπορούν να συμμετέχουν άτομα ηλικίας 25-39 ετών, που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, δεν έχουν ιδιόκτητη πρώτη κατοικία και είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος με υποβληθείσα εγκεκριμένη αίτηση.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ:
1. Πολύτεκνες οικογένειες
2. Τρίτεκνες οικογένειες
3. Άτομα με Αναπηρία (67% και άνω)
4. Νοικοκυριά στα οποία έχει κοινοποιηθεί εκτελεστή δικαστική απόφαση έξωσης από ενοικιαζόμενη κατοικία ή διαταγή απόδοσης μισθίου
5.Μονογονεϊκές οικογένειες
6. Οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά
7. Άνεργοι εγγεγραμμένοι στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης
8. Άτομα ή οικογένειες που φιλοξενούνται σε δομές φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας
9. Άτομα ή οικογένειες που φιλοξενούνται ως μέλη σε νοικοκυριά του ΕΕΕ

Η αίτηση υποβάλλεται από Τρίτη 27/06/2023 έως και τη Δευτέρα 10/07/2023 στο Δήμο Κορυδαλλού,

σε έντυπη μορφή, στο κτήριο Κοινωνικών Υπηρεσιών (Ξενοφώντος & Πελοπίδα), Δεύτερο όροφο

είτε ηλεκτρονικά στο e-mail: Kalipsi@koinonikes.korydallos.gr 

Για περισσότερες πληροφορίες  οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να απευθύνονται στο τηλ.2132129348

Ø       Αίτηση Συμμετοχής Δικαιούχων Δήμου Κορυδαλλού –Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την αίτηση και πατήστε εδώ για να διαβάσετε το ενημερωτικό.

Ø       Αίτηση Συμμετοχής ιδιοκτητών κατοικιών Δήμου Κορυδαλλού–  Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την αίτηση και πατήστε εδώ για να διαβάσετε το ενημερωτικό.