ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ‘’ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ’’

Το  Δημοτικό αμφιθέατρο “Θανάσης Βέγγος” αποτελεί το θερινό αμφιθέατρο της πόλης του Κορυδαλλού. Ανήκει στο συγκρότημα των 88 στρεμμάτων και περιβάλλεται από χώρους πρασίνου και περιπάτου. Έχει χωρητικότητα 1500 ατόμων και φιλοξενεί θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Αποτελεί έναν από τους κύριους πολιτιστικούς χώρους του ετήσιου φεστιβάλ του “Πολιτιστικού Σεπτέμβρη” που διοργανώνει ο Δήμος του Κορυδαλλού, όπου κάτοικοι  και οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων, οι οποίες καλύπτουν όλες τις ηλικίες και προτιμήσεις του κοινού.

Πληροφορίες

Αμφιθέατρο Θανάσης Βέγγος:

Πλαταιών και Χειμάρας, Περιοχή 88 στρέμματα, Κορυδαλλός

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΙΝΕ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ/ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ

(Α) ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΙΝΕ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ

Έχουν περάσει 30 χρόνια από τότε που ο Σινέ παράδεισος, ο δημοτικός κινηματογράφος της πόλης του Κορυδαλλού, εγκαινιάσθηκε δια χειρός του μεγάλου σκηνοθέτη Τζουζέπε Τορνατόρε– του δημιουργού του ομώνυμου με βραβευμένου με Όσκαρ φιλμ.

Το αρχικό κτίριο του Σινέ Παράδεισος κατασκευάστηκε το 1989 από τις δημοτικές αρχές με την εθελοντική συμμετοχή των μελών της κινηματογραφικής Λέσχης της πόλης και από το 2007 ανακαινίστηκε πλήρως από το Δήμο Κορυδαλλού.

Αποτελεί σήμερα έναν από τους πιο σύγχρονους δημοτικούς κινηματογράφους στην Ευρώπη, φιλοξενώντας φεστιβάλ ταινιών, αφιερώματα, ημερίδες, εκπαιδευτικές προβολές, εκθέσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, διεξαγωγή σεμιναρίων και παιδικά πάρτι.

Διαθέτει τρεις αίθουσες προβολών:

  • Την κύρια κλειστή αίθουσα με εξώστη χωρητικότητας 340 ατόμων για κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις, εκδηλώσεις και σεμινάρια
  • την αίθουσα Cine Paradiso 2 χωρητικότητας 30 ατόμων για ειδικές προβολές και παρουσιάσεις
  • την ιστορική θερινή αίθουσα χωρητικότητας 200 ατόμων στο κατάφυτο loft του κτιρίου διαμορφωμένο με μπαρ και τραπεζάκια για φαγητό, τη θρυλική ταράτσα.

Ο Σινέ Παράδεισος αποτελεί μέλος του Διεθνούς Δικτύου για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου των Europa Cinemas από το 1995. Για το έργο του σε σχέση με το νεανικό κοινό, ο Σινέ Παράδεισος και ο Δήμος Κορυδαλλού το 2015 βραβεύθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το θεσμό των Europa Cinemas με το Young Audience Award ανάμεσα σε 2350 αίθουσες από όλην την Ευρώπη.

Ο Σινέ Παράδεισος έδωσε την ευκαιρία σε γενιές φίλων του κινηματογράφου να ψυχαγωγηθούν, να γνωρίσουν, να αγαπήσουν το σινεμά και να έρθουν σε επαφή με εξαίσια δείγματα της έβδομης τέχνης.

Πληροφορίες

Σινέ Παράδεισος:

Αγ.Γεωργίου & Ζάππα 4, Κορυδαλλός  |  Τηλ: 2110015300

(Β) ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ

Ο  Σινέ Παράδεισος με την αρωγή του Δήμου και της Κινηματογραφικής Λέσχης του Κορυδαλλού -της πρώτης Κινηματογραφικής Λέσχης στην Ελλάδα- αποτελεί σήμα κατατεθέν στον τομέα του πολιτισμού και εξακολουθεί να συγκεντρώνει ένα πολυπληθές κοινό που αναζητά ποιοτική ψυχαγωγία.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Κορυδαλλού (ΚΛΚ) ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 1985, όταν μια ομάδα νέων ανθρώπων με αγάπη για το σινεμά, αποφάσισε να συγκροτήσει μια συλλογικότητα ανοικτή στο κοινό σε συνεργασία με τον Δήμο Κορυδαλλού για να  διοργανώνει προβολές και να προωθήσει τον ποιοτικό κινηματογράφο.

Η ΚΛΚ αποτέλεσε την πρώτη οργανωμένη Λέσχη στην Ελλάδα  με πρωτοβουλία της οποίας “ιδρύθηκε” ο θερινός αρχικά “Σινέ Παράδεισος” στους κόλπους του οποίου φιλοξενήθηκαν αναρίθμητες εκδηλώσεις με εκλεκτούς προσκεκλημένους από τον χώρο της 7ης τέχνης και προβολές κινηματογραφικών ταινιών. Με φυσική της έδρα το Σινέ Παράδεισος, το πολιτιστικό έργο της ΚΛΚ διευρύνεται με ραδιοφωνικές εκπομπές για τον κινηματογράφο, κυκλοφορία έντυπου περιοδικού, διοργάνωση μαθημάτων και σεμιναρίων για τον κινηματογράφο, καθώς και ημερίδες με το σινεφίλ κοινό.

Χαραγμένη στη συλλογική μνήμη της πόλης παραμένει η εικόνα του Ιταλού σκηνοθέτη Τζουσέπε Τορνατόρε ο οποίος κατόπιν πρόσκλησης της ΚΛΚ και του Δήμου Κορυδαλλού ονοματοδότησε τον ιστορικό κινηματογράφο του Κορυδαλλού με το όνομα της πιο διάσημης ταινίας του:

Σινεμά ο Παράδεισος.

Οι βραδιές και οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις της Κινηματογραφικής Λέσχης Κορυδαλλού έχουν γράψει τη δική τους ιστορία. Μερικοί από τους φιλοξενούμενους μας ήταν οι: Θεόδωρος Αγγελόπουλος, Παντελής Βούλγαρης, Κώστας Γαβράς, Μιχάλης Κακογιάννης, Νίκος Κούνδουρος, Ειρήνη Παππά, Τόνια Μαρκετάκη, Νικόλα Πιοβάνι, Μίμης Πλέσσας, Στέλιος Τατασόπουλος, εκπρόσωποι από την Ταινιοθήκη της Ελλάδας, πρωταγωνιστές του ελληνικού κινηματογράφου και πολλές άλλες προσωπικοτήτες της 7ης τέχνης.

Οι προβολές της ΚΛΚ πραγματοποιούνται στο Σινέ Παράδεισος κάθε Τετάρτη στις 21:00

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Η Δανειστική Βιβλιοθήκη – Αναγνωστήριο δημιουργήθηκε το 1985 με σκοπό τη πρόσβαση των πολιτών σε κάθε είδους πληροφορία. που προάγει την εξάπλωση της φιλαναγνωσίας, της ενημέρωσης, της γνώσης και της ψυχαγωγίας

Η συλλογή της αποτελείται από 20.000 τίτλους βιβλίων προσεκτικά επιλεγμένων από το επιστημονικό της προσωπικό και απευθύνεται σε ενήλικες αλλά και παιδιά. Η βιβλιοθήκη ανταποκρίνεται στις νέες απαιτήσεις και τις ανάγκες της εποχής, τόσο με το έντυπο υλικό όσο και με την τεχνολογική της υποδομή.

Μέλη της Βιβλιοθήκης μπορούν να γίνουν οι κάτοικοι του Κορυδαλλού και των γειτονικών Δήμων. H εγγραφή των μελών γίνεται με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου. Οι νέοι που δεν έχουν ταυτότητα, χρησιμοποιούν την ταυτότητα του γονέα ή του κηδεμόνα τους.

Οι αναγνώστες για να έχουν δικαίωμα δανεισμού, θα πρέπει να είναι μέλη της Βιβλιοθήκης.

Πληροφορίες

Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορυδαλλού:

Γρ. Λαμπράκη & Καρυταίνης 4,  Ισόγειο

Τηλ: 210 49 65 784 , e-mail: library@korydallos.gr

Ώρες Λειτουργίας:  Δευτέρα έως και Πέμπτη 9.00 π.μ.–20.00 μ.μ.

Παρασκευή και Σάββατο 9.00 π.μ.–14.00 μ.μ.

Β΄Αίθουσα Πλειάδες

Η αίθουσα «Πλειάδες» βρίσκεται στον τρίτο όροφο του Πνευματικού Κέντρου και είναι χωρητικότητας 190 ατόμων. Στεγάζει θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις, συναυλίες, πολιτιστικές εκδηλώσεις και παρουσιάσεις του Δήμου Κορυδαλλού.

Από το 2016 αποτελεί το χώρο της Παιδικής Θεατρικής Σκηνής του Δήμου Κορυδαλλού, παρουσιάζοντας στο κοινό θεατρικές παραστάσεις για το παιδικό κοινό από τα θεατρικά τμήματα του Δήμου.

Πληροφορίες

Αίθουσα Πλειάδες :

Γρ. Λαμπράκη και Καρυταίνης 4,  όροφος 3ος

Τηλ: 210 49 63 914 – 210 49 70 475

Γ΄ Αίθουσα Κ

H αίθουσα Κ Βρίσκεται στον 1ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου Κορυδαλλού και στεγάζει εικαστικά γεγονότα, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, παρουσιάσεις με διαδραστικό περιεχόμενο, χορευτικές εκδηλώσεις και διαλέξεις.

Φιλοξενεί χώρο εκθεσιακού τύπου και αίθριο συζητήσεων.

Πληροφορίες

 Αίθουσα Κ:

 Γρ. Λαμπράκη και Καρυταίνης 4,  όροφος 1ος

Τηλ: 210 49 63 914 – 210 49 70 475

Δ΄ Θεατρική Σκηνή «ΓΚΑΡΑΖ»

Η θεατρική σκηνή “Γκαράζ” βρίσκεται στον υπόγειο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Κορυδαλλού. Η εναλλακτική σκηνή της πόλης έχει  αίθουσα χωρητικότητας 50 ατόμων και φουαγιέ.

Ο πρωτότυπος αυτός χώρος βιομηχανικής αισθητικής διαμορφώθηκε ειδικά για να στεγάσει τις θεατρικές ομάδες του Δήμου, φιλοξενεί θεατρικά και μουσικά σύνολα που δραστηριοποιούνται στην πόλη, καθώς και εκδηλώσεις που απευθύνονται σε μικρότερο κοινό.

Πληροφορίες

Θεατρική Σκηνή Γκαράζ :

Γρ.Λαμπράκη και Καρυταίνης 4 , Υπόγειο