Οι Παιδικοί Σταθμοί είναι κυρίαρχα χώροι αγωγής, εκπαίδευσης και φροντίδας, έννοιες αλληλένδετες και αδιάσπαστες μεταξύ τους.

Βασικοί μας Στόχοι είναι:

 • Η ομαλή σωματική, ψυχοκινητική και νοητική εξέλιξη κάθε παιδιού, με σεβασμό στην προσωπικότητα του
 • Η εξάλειψη ανισοτήτων και διακρίσεων

Η κάλυψη των αναγκών των παιδιών και των οικογενειών τους, ιδιαίτερα στην δύσκολη περίοδο κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που διανύουμε.

Για την επίτευξη των στόχων μας είμαστε στελεχωμένοι με: Παιδαγωγικό προσωπικό κατάλληλα καταρτισμένο και εξειδικευμένο για όλες τις ηλικιακές ομάδες , Παιδίατρο, Παιδοψυχολόγο, Εργοθεραπεύτρια, Δασκάλους Μουσικής Αγωγής, Μουσικοκινητικής Αγωγής και Φυσικής Αγωγής, Διοικητικό προσωπικό, Μαγείρισσες, Βοηθητικό Προσωπικό.

Εφαρμόζουμε σύγχρονα παιδαγωγικά προγράμματα προσαρμοσμένα στα νέα επιστημονικά δεδομένα, με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες και τις αναπτυξιακές ανάγκες των παιδιών.

Με την υποστήριξη του παιδιάτρου και της εργοθεραπεύτριας μας μεριμνούμε για την πρώιμη διερεύνηση αναπτυξιακών δυσκολιών που εντοπίζονται στα παιδιά, με στόχο την ενημέρωση των γονιών για περαιτέρω διερεύνηση – διάγνωση και την ενίσχυση των Παιδαγωγών στο έργο τους. Φροντίζουμε για την ασφάλεια και την κάλυψη των ψυχοσωματικών αναγκών των παιδιών, με χαμόγελο, αγάπη, τρυφερότητα και επιστημονική γνώση. Καλλιεργούμε κλίμα συνεργασίας, εμπιστοσύνης και συνεννόησης. Επιμελούμαστε την υγιεινή και την καθαριότητα των χώρων. Παρέχουμε εβδομαδιαία ιατρική παρακολούθηση. Για κάθε έκτακτο περιστατικό υγείας παρεμβαίνει o παιδίατρος μας.

Το Διαιτολόγιο μας είναι επιστημονικά μελετημένο, ώστε να ανταποκρίνεται στις διατροφικές ανάγκες της ηλικίας των παιδιών, «εκπαιδεύοντάς τα» στην μεσογειακή – υγιεινή διατροφή. Όλοι οι εργαζόμενοι υποβάλλονται σε τακτικό Υγειονομικό έλεγχο, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Διοργανώνουμε επιστημονικές ημερίδες σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς, για το παιδαγωγικό και λοιπό προσωπικό των Σταθμών αλλά  και τους γονείς ενθαρρύνοντας  και προωθώντας  την διαρκή επιμόρφωση και ενημέρωση.

Η συνεργασία κάθε οικογένειας με το Τμήμα που φιλοξενείται  το παιδί σας, καθώς και με τη Διοίκηση διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία των Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών.

Η ομαλή και επιτυχής εκπαίδευση και απασχόληση των παιδιών σας θα εξασφαλισθεί όταν ακολουθείτε τις Αρχές Λειτουργίας μας:

 • Τηρείτε το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης.
 • Συμμετέχετε ενεργά στις συγκεντρώσεις που θα γίνονται στο τμήμα του Παιδικού / Βρεφικού  Σταθμού, συμβάλλοντας με την άποψη σας στην καλύτερη λειτουργία του.
 • Ενημερώνετε την προϊσταμένη ή την παιδαγωγό για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας ή συμπεριφοράς του παιδιού σας και όταν σας ζητηθεί, προσκομίζετε Ιατρική Βεβαίωση για την προστασία της υγείας όλων των παιδιών, αλλά και του δικού σας.
 • Ανταποκρίνεστε άμεσα στην ενημέρωση που θα έχετε για ενδεχόμενο πρόβλημα υγείας του παιδιού, ώστε και με τη συμβουλή του παιδιάτρου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για τη διαφύλαξη της υγείας όλων των παιδιών.
 • Τα νήπια και τα βρέφη συνοδεύονται από και προς τον παιδικό σταθμό από τους γονείς ή άλλα ενήλικα άτομα των οποίων τα στοιχεία έχουν δηλωθεί στην Προϊσταμένη του Τμήματος.
 • Ακολουθείτε τους όρους ατομικής υγιεινής, σύμφωνα με τις προσταγές της σύγχρονης διαβίωσης, που είναι απαραίτητοι για τη φυσιολογική ανάπτυξη του παιδιού σας (π.χ. καθαρά ρούχα, κομμένα νύχια, έλεγχος για ψείρες και λήψη μέτρων για την καταπολέμηση τους σε συνεργασία με τον παιδίατρο).
 • Ντύνετε το παιδί σας με άνετα και απλά ρούχα, διευκολύνοντάς τα να κινούνται ελεύθερα στο χώρο και να συμμετέχουν με ευχαρίστηση στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα.

Με την υποστήριξη, τον σεβασμό και την συμπαράσταση προς όλους εμάς, ενθαρρύνετε και  διευκολύνετε το δύσκολο αλλά δημιουργικό έργο των παιδαγωγών και του συνόλου των εργαζομένων στους Σταθμούς.

Με την καινούργια χρονιά θα θέλαμε η συνεργασία μας για την υγεία των παιδιών μας να είναι ακόμη πιο ουσιαστική και αποδοτική.

Στο Σταθμό  τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής που αποτρέπουν όσο είναι δυνατόν την μετάδοση νοσημάτων (εκπαίδευση παιδιών, καθαρές κουζίνες και τουαλέτες, μέτρα για το προσωπικό που πιθανότατα νοσεί, σχολαστικό πλύσιμο χεριών).

Από τη μεριά του σπιτιού θα πρέπει επίσης να τηρούνται κάποιοι κανόνες και να λαμβάνονται ως υποχρεώσεις:

 • Άρρωστο παιδί με πυρετό θα πρέπει να παραμείνει στο σπίτι μέχρις ότου να είναι τουλάχιστον ένα  εικοσιτετράωρο απύρετο.
 • Παιδί με εμετούς και διάρροιες παραμένει στο σπίτι, μέχρι να είναι χωρίς συμπτώματα τουλάχιστον 24ώρες.
 • Σε περίπτωση που ένα παιδί εμφανίσει ψείρες , θα πρέπει να ελεγχθεί όλη η οικογένεια, να γίνει ‘’αντιφθειριακή‘’ αγωγή και να αφαιρεθούν όλες οι κόνιδες. Επίσης να ενημερωθεί ο Παιδικός Σταθμός.
 • Φάρμακα και κυρίως αντιβιώσεις, θα πρέπει να δίνονται μόνο στο σπίτι.
 • Τα εμβόλια θα πρέπει να γίνονται κανονικά και χωρίς καθυστερήσεις. Παιδιά που δεν έχουν κάνει τα εμβόλια που προβλέπονται από το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού, δεν θα γίνονται δεκτά, παρά μόνο μετά τον εμβολιασμό τους, με στόχο την ασφάλεια του παιδιού σας αλλά και των άλλων παιδιών.

Η υγεία ενός παιδιού εξαρτάται άμεσα από την υγεία της κοινότητας του Σταθμού και αντίστροφα. Η φροντίδα μας είναι φροντίδα ειλικρινής για το σύνολο του χώρου που ζει ότι, πιο πολύτιμο έχετε: το παιδί σας

Τμήμα 1ο: Α΄ Βρεφικός Σταθμός

Διεύθυνση: Αγίου Νικολάου και Ύδρας, Τηλ: 2104951172 – 210-5447273

Προϊσταμένη: Κουτσολάμπρου Γεωργία

Τμήμα 2ο: Β΄ Βρεφονηπιακός  Σταθμός

Διεύθυνση: Σολωμού 2-4 και Χειμάρας, Τηλ: 2104978939 – 2104959119

Βρεφικός: 1ος όροφος, Τηλ: 2104945256

Αναπληρώτρια Προϊσταμένη: Φρουζάκη Νικολέττα

Τμήμα 3ο: Γ΄ Παιδικός Σταθμός

Διεύθυνση: Σολωμού 4-6, Τηλ: 2104952840 – 2104942755

Προϊσταμένη: Σαββίνου Βαρβάρα

Παράρτημα Γ΄ Παιδικού Σταθμού (πρώην Ε΄ Παιδικός Σταθμός)

Διεύθυνση: Πόντου 19, Τηλ: 2104964116

Προϊσταμένη: Σαββίνου Βαρβάρα, Υπεύθυνη: Χρόνη Βικτωρία

Τμήμα 4ο: Δ΄ Βρεφονηπιακός  Σταθμός  Ολοκληρωμένης  Φροντίδας

Διεύθυνση: Γρηγορίου Λαμπράκη και Πλαταιών 1, Τηλ: 2104959602 – 210-4965848

Προϊσταμένη: Ευστρατίου Μαρία