Με αφορμή τη διεθνή ημέρα για την εξάλειψη βίας κατά των Γυναικών στις 25/11/2020, η Επιτροπή Ισότητας των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού  ενημερώνει το κοινό για το βίντεο Γ.Γ.Ο.Π.Ι.Φ καθώς και για σχετική επιμορφωτική διαδικτυακή ημερίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Βίντεο  Παγκόσμιας ημέρας  για την εξάλειψη βίας κατά των γυναικών, που συμπίπτει φέτος με την αναγκαστική παραμονή στο σπίτι , στα πλαίσια αντιμετώπισης των μέτρων της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Γ.Γ.Ο.Π.Ι.Φ ( Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των φύλων) ενθαρρύνει τις γυναίκες έμφυλης & ενδοοικογενειακής βίας να μιλήσουν!

Συμμετέχουν αφιλοκερδώς καταξιωμένοι ηθοποιοί.

https://www.youtube.com/watch?v=_cI6EYw674g&feature=emb_logo

Ενδοοικογενειακή βία

Η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται από τις διατάξεις του Ν. 3500/2006.

ΟΗΕ: 137 γυναικοκτονίες παγκοσμίως σημειώνονται κάθε μέρα – Μία γυναίκα θύμα αποκαλύπτει πώς ξέφυγε (στατιστικά στοιχεία έτους 2019)

Οι Υπηρεσίες αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας της Ελληνικής Αστυνομίας λειτουργούν σε όλη την επικράτεια. Η Ελληνική Αστυνομία διαχειρίζεται κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας με εξειδικευμένα στελέχη. Παράλληλα αντιμετωπίζει με σοβαρότητα/υπευθυνότητα κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ενημερώνοντας τις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Η άσκηση κάθε είδους βίας ή κακοποίησης : ψυχολογικής, σωματικής, σεξουαλικής και συναισθηματικής, διώκεται από το Νόμο.

Αν γνωρίζετε κάποιο άτομο που είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας και σιωπά, ενθαρρύνεται το να απευθυνθεί στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα.

Αν είστε θύμα:

Καλέστε το 100 σε περίπτωση άμεσης ανάγκης ή επικοινωνήστε με το πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα.

Λάβετε άμεσα ιατρική φροντίδα και τις απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις. Πείτε την αλήθεια στο γιατρό για το τι σας συνέβη.

Καλέστε την τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και απευθυνθείτε στις ειδικές υπηρεσίες για κακοποιημένες γυναίκες, οι οποίες παρέχουν ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική συμβουλευτική και φιλοξενία σε ξενώνες.

Διαδικτυακή Ημερίδα για τη Σεξουαλική Παρενόχληση:

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

Διαδικτυακή Ημερίδα

Σεξουαλική Παρενόχληση

Δρούμε για την Εξάλειψη της Έμφυλης Βίας

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020, 19:00-20:30

Η εκδήλωση θα προβληθεί στον παρακάτω σύνδεσμο

https://youtu.be/Zqi0nKdz5M8

Πατήστε το σύνδεσμο (link) στο YouTube, ώστε να την παρακολουθήσετε αν σας ενδιαφέρει.